Blogi, ajankohtaista asiaa ja ajatuksia

Tästä se Teams aukeaa
Kurssin kouluttaja Joni Ollikainen ohjaa
Tällaiselta se näyttää "kotisohvalta" katsottuna

Teamsin avulla kokoukseen kotisohvalta

EKL:n Oulun piiri järjesti 23.4 asiasta kiinnostuneille yhdistysten jäsenille Teams-kurssin.  Kurssille osallistui 12 opiskelijaa piirin eri yhdistyksistä. Kaukaisimmat olivat tulleet Nivalasta saakka tietojaan kartuttamaan. Lisäksi osallistujia oli ainakin Oulusta, Martinniemestä, Haukiputaalta ja Kempeleestä. Kurssin vetäjänä toimi Joni Ollikainen Oulusta.

Teams on ohjelma, jolla yhteydenpito esim.  kokousosallistuminen onnistuu vaikka kotisohvalla istuen. Tarvitaan vain läppäri tai ipad-yhteys  niin olet kokouksessa keskustelemassa ja päätöksenteossa mukana. Oivallinen tapa näin korona-aikana, kun perinteistä kokouskäytäntöä on rajattu. Temsin vetäjältä edellytetään kuitenkin asianmukaista sovellusta ja ohjaustaitoja, jotta homma onnistuu, muille riittää laite ja sähköposti.

Koulutus tarpeen

Piiri on korona-aikana omassa kokoustamisessaan jonkin verran Teamsia käyttänyt, mutta siitä huolimatta kurssi oli kiinnostava ja tarpeellinen. Suurimmalle osalle kurssilaisista kokemus oli ensimmäinen.  Kaikesta huomasi, että emme ole tottuneet atk-laitteita kovin monipuolisesti käyttämään. Jo yhteyksien luomisessa oli alkuvaikeuksia.  Kaikesta kuitenkin ohjaajamme Joni Ollikaisen avustuksella selvittiin.  Koneet aukesivat jokaisella ja yhteys Teamsiin saatiin.  Nyt meillä kaikilla on perusvalmiudet osallistua teams- kokoukseen, kun sellainen järjestetään.

Jatkokoulutusta vetäjille

On hyvä, että piiri järjestää koulutusta ja näin tarjoaa vaihtoehtoisia muotoja yhdessäoloon ja kokousten järjestämiseen.  Jatkokoulutuksen aihe voisi olla teams-vetäjien koulutus, sillä toimiakseen ohjelma vaatii koulutetun vetäjän ja ohjelman.  Ohjelma on maksullinen, mutta ei kovin kallis.  Ohjaajalta kuitenkin vaaditaan vähän pidemmälle meneviä taitoja, jotta  yhteys toimii ja tilaisuuksissa annettava lisätieto saadaan esille.  Tässä pieni vinkki piirille.

Jatkokoulutusta odotellen.

PL