Rannaltaongintaa Raaskan altaalla Iissä 26.8.2020

Rannaltaonginta Kainuun juhlaa

Vettä tuli ja ukkosti ja väliin paistoi aurinko. Siis aika tyypillinen kesäsää, joka ei sanottavasti haitannut EKL:n Oulun piirin rannaltaonginnan mestaruuskilpailuja Iissä 26.8.  2020 Raasakan voimalaitoksen patoallas osoittautui oivaksi paikaksi tällaisten kisojen järjestämiseen. Tilaa on suuremmallekin joukolle onkijoita, kun voi tarvittaessa ottaa käyttöön vastarannankin kala-apajat.  Iiläiset suunnittelevatkin ensi vuonna valtakunnan tasoisia kisoja, jolloin kaikki patoaltaan kalapaikat saattavat olla käytössä. Piirin kisat kävivät näin hyvästä kenraaliharjoituksesta. Kannustan iiläisiä kunnianhimoisessa tavoitteessaan.

Sadevaatteet tarpeen

Iin Eläkkeensaajien kisajärjestelyillä kisat saatiin vietyä sutjakasti, vaikka kaatosade välillä koetteli huoltotelttojen katoksien kestävyyttä. Kilpailijoillekin sadevaatteet osoittautuivat tarpeellisiksi, sillä vettä tuli hetkellisesti todella paljon.  Kolmetuntista kisaa litimärkänä ei olisi kestänyt kukaan.

Kisajoukkueita oli mukana kahdeksan piirin eri yhdistyksistä välillä Kajaani – Kuivaniemi.  Jokaisessa joukkueessa oli neljä jäsentä ja kaikissassa piti olla sekä miehiä  että naisia.  Lisäksi kilpailtiin henkilökohtaisista mestaruuksista ja suurimman kalankin saanut palkittiin.

Joukkuekisa Kajaanin ylivoimaa

Joukkuekisan parhaaksi osoittautui Kajaani 2967 pisteellä. Pisteet lasketaan kalojen painon perusteella siis piste /gramma. Lähes kolmen kilon yhteissaalis toi kultaiset pokaalit ja kieropalkinto matkasi Kajaaniin. Toiseksi sijoittui Kuivaniemi 1318 pisteellä ja samalla pistemäärällä kolmanneksi Utajärvi. Lopullinen järjestys tasapisteissä ratkaistiin sääntöjen edellyttämällä tavalla arvalla.  Loppujen viiden joukkueen järjestys oli Taivalkoski, Martinniemi, Oulu I, Nivala ja Oulu II.

Henkilökohtaiset mestaruudet Utajärvelle ja Kajaaniin

Kaikki joukkueiden jäsenet ja neljä vain henkilökohtaiseen kisaan ilmoittautunutta kilpailivat henkilökohtaisista mestaruuksista.  Kisaan osallistui siis 17 naista ja 19 miestä. Sarjat olivat sekä miehille että naisille.  Naisten sarjan mestaruuden vei Taimi Knuutinen Utajärvi 813 pist., toiseksi sijoittui Eija Kaikkonen Kuivaniemi 496 pist. ja kolmanneksi Eila Virkkunen Kajaani 464 pist.  Miesten sarjan ylivoimainen voittaja oli Kajaanin Eero Föhr 1360 pisteellä. Hän sai myös palkinnon kisojen suurimmasta kalasta. Kala painoi 639 g. Toiseksi sijoittui saman yhdistyksen Jorma Valtanen 783 pist ja kolmannelle sijalle nousi Pentti Lahdensivu Martinniemestä 722 pist.    PL