Kilpailutoiminta

EKL:n Oulun piirin pilkkimestaruuskilpailut 21.3.2024 Ii

Praavassa pilkittiin 21.3.2024

EKL:n Oulun piirin pilkkimestaruuskilpailut pidettiin Ii:n Praavassa 21.3. Kisoja suosi mukavan leuto nollakelin sää.  Jää oli lähes lumeton ja vain sakea sumu hieman haittasi näkyvyyttä.  Aika voitiin siis käyttää tehokkaasti reikiä kairaillen ja pilkkien.  Kaksikymmentäseitsemän talvikalastuksen harrastajaa eri puolilta Pohjois-Pohjanmaata narrasi Iijoen suistossa ahvenia ja muita saaliskaloja.  Osallistujat yhdistyksittäin: Kuusamo 11,  Utajärvi 6, Ii 3, Kuivaniemi 4 ja Haukipudas 3.

Kisojen järjestelyistä ja kilpailijoiden huollosta vastasi Iin Eläkkeensaajat, joilla pilkkikilpailujen järjestely sujui jo ihan rutiinilla, sillä viime vuodenkin mestaruudet ratkottiin Iissä.  Kokemusta iiläisillä on laajemminkin sillä kalakisoja on järjestetty myös kesällä. Viimeisimmät eläkkeensaajien rannaltaonginnan  mestaruuskisat ovat vuodelta 2022.  EKL:n Oulun piirin kilpailuvastaava Risto Örling kiittelikin iiläisiä hyvin organisoiduista kilpailuista.

Eikä kisaan osallistujien tarvinnut sumuisella merellä ihan turhaan avannolla kykkiä. Kalaa tuli ihan kiitettävästi ja kisojen osallistujilla oli kotiin viemisinään hulppean kokoisia ahvenia ja muutakin kalaa.  Miesten sarjan voittajan Esa Onteron kilpailusaalis yli kuusi kiloa oli varsin muhkea. Siitä riittää savustettavaa muutamaksi kerraksi koko perheelle.

Kilpailusarjoja oli kolme naiset 11 osallistujaa  ja miehet 16 osallistujaa, sekajoukkueita oli 7.  Naisten henkilökohtaisen mestaruuden voitti Taimi Knuutinen Utajärveltä,  toiseksi tuli Vuokko Kurvinen Kuusaamosta ja kolmanneksi pilkki Helinä Jaakkila Iistä. Miesten sarjan paras oli iiläinen Esa Ontero, toiseksi sijoittui Martti Knuutinen Utajärveltä sekä kolmanneksi tuli Touko Partti Kuusamosta. Joukkueista paras oli Utajärvi 2, toinen Kuusamo 1 ja kolmas Kuusamo 2.

Tarkemmat tulostiedot (sijoitukset ja saalistiedot) löytyvät alla olevista tuloslistoista. PL

Huoltojoukot odottamassa kilpailijoita. Oikealta Salme Tanninen, Enne Liisa Tarkki, Kaisu Junnilainen ja Hannele Lappalainen. Takana kurkistelee Aarre Tarkki.