Taivalkoskelle v. 2019 bocciamestaruus

Piirin v. 2019 bocciamestaruuskilpailut pelattiin Kempeleessä sunnuntaina 17.2. Järjestelyistä vastasi tänä vuonna Rantalakeuden Eläkkeensaajat.  Kilpailuissa oli ennätysmäärä osallistujia koko Oulun läänin alueelta.  A- ja B- sarjoissa pelasi yhteensä 23 joukkuetta, joista 8 A-sarjassa ja 15 B-sarjassa. A-sarja pelattiin yksinkertaisena sarjana kaikki kaikkia vastaan ja B-sarja kolmessa lohkossa, joissa ottelut A-sarjan tapaan pelattiin sarjana.  Lohkojen parhaat karsivat mitalisijoista ja noususta A-sarjaan. Näin jokaiselle joukkueelle tuli maksimimäärä pelejä.  Yhteensä ottelumäärä nousi yli kuudenkymmenen. Pelaajat ja talkoolaiset tekivät täyden työpäivän, jona aikana paremmuusjärjestys joukkueiden kesken löydettiin ja ilman isompia tulkintariitoja, kiitteli piirin puheenjohtaja Risto Örling voittopokaaleja jakaessaan.

Sarjojen voittajat

A-sarjan mestariksi ja upean mestaruuspokaalin haltijaksi pelasi Taivalkoski I, toiseksi sijoittui Kuusamo I ja kolmanneksi Martinniemi I. B-sarjan paras ja A-sarjaan nousija oli Haapavesi II,  toiseksi sijoittui RES I  ja kolmannen sijan saavutti Taivalkoski II.  A-sarjasta putosi Oulu III.

Suuri joukkuemäärä toi haasteita

Suuri ottelumäärä toi hieman haasteita järjestäjille, mutta kaikki ottelut onnistuttiin  viemään läpi aikataulussa. Kempeleen Linnankankaan koulun liikuntasaliin saatiin onneksi tehtyä viisi kenttää, ja pelit toteutettua yksipäiväisinä,  kiitteli piirin puheenjohtaja Risto Örling.  Lisäksi hän totesi, että jos joukkueiden määrä tämän hetkisestä vielä lisääntyy, joudutaan jatkossa pohtimaan kaksipäiväisiä kisoja. Myös ensi vuoden kisajärjestäjä ja -paikka on vielä hakusessa. PL  Tapahtumakuvat täältä