Tapahtunutta

Puheenjohtaja Markku Kainulainen
Risto Orling kertoi liittokokousasioista
Päätökset tehtiin koronalta suojautuneena

EKL:n Oulun piiri kokousti Onnelassa

EKL:n Oulun piiri kevätkokous pidettiin maanantaina 26.4. koronarajoitusten sallimissa puitteissa Lomakoti Onnelassa Haukiputaalla. Kokousta edelsi hallituksen kokous, jossa asia pureskeltiin esittelykuntoon varsinaista piirikokousta varten. Keväinen aurinkoinen päivä oli houkutellut lähes kaikista piirin yhdistyksistä vajaa parikymmentä edustajaa lähipäätöksentekoon. Oli ihan mahtavaa päästä keskustelemaan asioista ns. nokikkain, sillä päätökset on talven aikana tehty etäkokouksina Teamsin välityksellä.

Liittokokous siirtyy syksyyn

Rutiiniluontoisten kevätkokousasioiden lisäksi kokouksessa päätettiin myös tulevan liittokokouksen asioista ja koronan aiheuttamista muutoksista  liittokokousaikatauluun.  Kesäkuulle suunniteltu kokous tullaan varmuuden vuoksi siirtämään marraskuun alkuun 3.-4.11.  olettaen, että koronatilanne on silloin parempi kuin tällä hetkellä. Kokouksen siirrosta huolimatta valmistelupäätökset on kuitenkin tehtävä kesän aikataulujen mukaisesti ja esim. valitut kokousedustajat on ilmoitettava liittoon 7.5. mennessä. Jos päätöksiä yhdistyksissä ei vielä ole tehty, on ne tehtävä pikaisesti. Piirikokous kuitenkin teki nyt omat valintansa.

Valinnat liiton luottamuselimiin puhuttivat

Liiton johtoelimistä ja niihin valittavista ehdokkaista käytiin perusteellinen keskustelu. Piirillä on mahdollisuus saada liiton ylimpään päättävään elimeen valtuustoon edustajat merkittäville paikoille. Mahdollisuuksia on jopa puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan valintaan. Se tietysti edellyttää riittävän päteviä ja ansioituneita ehdokkaita. Piirin nykyinen johto valtuutettiin jatkamaan ehdokkaan etsintää ja jatkamaan neuvotteluja muiden piirien kanssa.

Liittovaltuustoon piiri saa sääntöjen mukaan valita kaksi edustajaa ja heille kummallekin kaksi varaedustajaa. Varsinaisiksi edustajiksi valittiin Risto Örling Oulusta ja Marja-Leena Korhonen Ylivieskasta. Örlingille  valittiin varaedustajiksi Pentti Lahdensivu Martinniemestä ja Mervi Hyvärinen Oulusta sekä Korhoselle varaedustajaksi Eila Hakala Nivalasta ja Eero Juppi Kajaanista.

Liittohallituksen paikka on kuulunut perinteisesti piirin puheenjohtajalle ja Markku Kainulainen Oulusta valittiin yksimielisesti tulevaksi liittohallituksen edustajaksi. Varaedustajaksi Markulle valittiin Kerttu Mömmö Rantalakeuden Eläkkeensaajista.

Liittokokouksen valiokuntiin valittiin menettelytapavaliokuntaan Tauno Halonen Oulusta, vaalivaliokuntaan Juhani Pieniniemi Kajaanista ja julkilausumavaliokuntaan Valto Salonperä Rantalakeuden eläkkeensaajista.

Jäsenhankintakampanja jatkuu

Piirikokousta keskustelutti myös menossa oleva jäsenhankintakampanja, joka jatkuu mahdollisesti ensi vuoden kevääseen saakka. Korona ei ole onneksi aiheuttanut jäsenkatoa ja liittohallituksen jäsen Risto Örling kertoi liiton jäsenmäärän olevan jopa pienoisessa kasvussa.

Toinen keskustelua aiheuttanut asia oli kotisivu-uudistus, joka etenee yhdistyksissä hitaanlaisesti. Uudet sivut toimivat vanhoja paremmin nykytekniikalla mm. älypuhelinta käytettäessä. Myös sisällön tuottamista ja päivittämistä pitäisi parantaa. Kotisivukoulutusta tullaan järjestämään syksyn aikana ja piirin sivut tullaan päivittämään uudelle pohjalle.

Useamman kerran siirretyt Nivalan yhdistyksen 50v. juhlat tullaan pitämään syksyllä 25.9. ja Boccian piirinmestaruuskisat koulujen syyslomaviikolla 43. Kuusamossa. Tarkempi päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

PL