Piirin v. 2022 bocciamestaruuksista

kilpailtiin tänä vuonna Oulussa

Koko tiistaipäivän 25.10 kestänyt peliurakka saatiin päätökseen ja piirin bocciamestaruudet v. 2022 on ratkottu. Urakka kesti aamu kahdeksasta ilta kuuteentoista ja yhteensä otteluja pelattiin viitisenkymmentä.  Juuri enempää otteluita ei yhden päivän aikana olisi kyennyt vetämäänkään. Suuren turnauksen iäkkäille pelaajille koko päivän kestävä pelirumba oli kova koettelemus.  Eniten otteluja kertyi A-sarjan joukkueille, jotka ratkoivat mestaruudet yksinkertaisella sarjalla.

Ottelut pelattiin Ouluhallin uudessa liikuntasalissa, jonne bocciakentät oli helppo rakentaa ja tilaa oli riittävästi.  Kisajärjestelyistä vastasivat Oulun eläkkeensaajat yhdessä piirin kanssa. Talkootöissä uurasti lisäksi tuomari- ja sihteeritehtävissä suuri joukko aktiiveja piirin muista yhdistyksistä.

A-Sarjan mestaruus ja hopeasija Nivalaan

A-sarjan Mestaruudet menivät Nivalaan. Nivala I oli aavistuksen kakkosta parempi, sillä voitettujen ottelujen määrä oli kummallakin sama ja pisteet  menivät tasan. Näin mestaruus ratkesi paremmalla eräsuhteella. Samoin ratkaistiin pronssipystinkin kohtalo. Paremmalla eräsuhteella kolmanneksi nousi Taivalkoski I ja Martinniemi I jäi harmittavasti neljänneksi.  Neljän seuraavan järjestys oli seuraava: 5. Oulu II, 6. Taivalkoski, 7. Rantalakeuden Eläkkeensaajat (RES) ja 8. Oulu I.  Oulu I kohtalona oli putoaminen B-sarjaan.

B-sarja

Sarjan voittajaksi nousi Haapavesi I ja samalla se myös nousi A-sarjaan. Toiseksi tuli Nivala III ja pronssisen pystin voitti Oulu III.  Haukipudas I sijoittui neljänneksi ja viidenneksi Kajaani I. RES kakkosen kohtaloksi jäi  viides, eli jumbosija. Yhteensä joukkueita oli 14 eli A-sarjassa 8 ja B-sarjassa 6 joukkuetta. PL