V. 2024 liikunnan haastekampanja 1.3.-30.4.

24.2.2024

Vuoden 2024 liikunnan haastekampanja käynnistyy taas maaliskuun alussa ja jatkuu huhtikuun loppuun.

Maaliskuun alussa käynnistyy jälleen liikunnan haastekampanja. Aikaisempien vuosien kokemusten mukaan se on osoittautunut oivalliseksi ihmisten liikuttajaksi. Eläkkeensaajayhdistykset ovat innolla osallistuneet kaksi kuukautta kestävään kisaan ja viime vuonna mukaan saatiin myös Eläkeläiset ry:n yhdistyksiä. Yhteensä yhdistyksiä oli kisailemassa 260, joista eläkkeensaajayhdistyksiä 196. Toivon mukaa liikkumisinnostusta lisää kilpailu toisen keskusjärjestön jäsenten kanssa. Viime vuosi meni vielä tunnustellessa, mutta tuleva kampanja voi olla jo kireämpi.  Toivotaan että pieni kilpailu piristää ja lisää liikkumista.

Puoli tuntia sykettä nostavaa liikuntaa päivässä riittää

Kampanjan säännöt ovat entiset, eli puoli tuntia liikuntaa päivässä riittää yhteen ruksiin (X) kilpailukupongissa. Suorituksiksi kelpaavat kaikki sykettä nostattavat sekä kuntoa kohottavat ja ylläpitävät liikuntamuodot. Vaikka liikkuisi kerralla enemmänkin tai useammin kuin kerran, lappuun voi laittaa vain yhden ruksin päivässä. Kahden kuukauden kampanjan aikana voi siis saada enimmillään 61 ruksausta. Kupongin saa yhdistyksen liikuntavastaavalta tai sen voi tulostaa liiton kotisivuilta, siis täältä.  Kampanjan lopuksi toukokuun alussa yhdistyksen liikuntavastaava kerää pisteet ja ilmoittaa tuloksen sekä liittoon että piirille. Pisteistä lasketaan suhdeluku, jolla kilpaillaan sekä liiton että piirin yhdistysten paremmuudesta. Kampanjassa ratkaistaan myös liittojen välinen paremmuus, sillä viime vuoden tapaan kampanja järjestetään yhteistyössä Eläkeläiset ry:n kanssa.

Säännöllinen liikkuminen on hyväksi meille jokaiselle. Liikunta parantaa fyysistä kuntoa se lisää henkistä vireyttä ja porukalla liikkuminen vahvistaa myös sosiaalisia kontakteja. Kampanjassa jokainen voi suunnitella oman liikkumisensa yksilöllisten resurssiensa mukaan. Ja ei kun liikkumaan ja pinnoja keräämään. PL

Hiihtolenkillä on hyvä hieman venytelläkin