Laulakko Nää & Vuokot ja Veikot yhteiskonsertti 5.5 Oulussa

6.5.2024

Keväistä kuoroiloittelua ja tasokasta yksinlaulua pitkän talvikauden päätöskonsertissa Oulussa. Oulun Eläkkeensaajien Laulakko nää- ja Rantalakeuden eläkkeensaajien Vuokot ja Veikot –kuoroilla oli keväinen yhteisesiintyminen  Aleksinkulman salissa sunnuntaina 5.5.  Yhteisesiintymistä johti Suvi Partanen, hän myös säesti kuoroesityksiä pianolla. Tilaisuuden juontajan Aune Kokko-Oikarisen ohjelmaa rytmittäneet  sutkaukset ja virkistävän humoristiset  ajatukset saivat kuulijat hymyilemään. Todella onnistunut  ja hyvin toteutettu musiikkitapahtuma kahden tasokkaan kuoron yhteisesiintymisenä.  

Aleksinkulman  suuri juhlasali oli viimeistä paikkaa myöten täynnä keväisiin juhla-asuihin pukeutuneita eläkkeensaajia. Arviolta 50-jäsenisen kuoron yhteislaulu soi hienosti isossa salissa ja sai ansaitusti  yleisöltä railakkaat aplodit.  Kuoroesitysten lisäksi ohjelmaan kuului myös useita yksinlauluesityksiä.  Useampi miestenori, basso ja joukossa yksi naissopraanokin viihdyttivät tasokkailla esityksillään. Kaksituntinen konsertti sisälsi sekä yksinlaulu- että ja kuoro esityksiä.  Esitysten välissä juotiin kakkukahvit ja pidettiin pakollinen porinahetki.  

Edessä on nyt kesäloma ja toimintaa jatketaan  syyskuun alussa.  On mielenkiintoista nähdä missä syksyllä kokoonnutaan ja missä esim. kuorot harjoittelevat, sillä Aleksinkulma on menossa remonttiin. Täytyy toivoa, että Oulun kaupunki löytää korvaavat ja toimivat sekä riittävän isot tilat kuorolaulun harrastajille.  PL