Kevätpiirikokouksen päätöksiä 27.3.2024

27.3.2024

Jäsenhankinta pohditutti piirikokousta

EKL:n Oulun iirin kevätkokous keskusteli pitkään jäsenasioista ja varsinkin jäsenhankinnasta.  Elämme eräänlaisessa kulttuurimurroksessa, jossa vanha järjestöpohjainen toiminta ei enää tahdo toimia. Uudet mukaan tulevat jäsenet haluavat kiinnostavaa toimintaa silloin kun se heille sopii. Vastuun kantajia ja toiminnan organisoijia ei tahdo löytyä. Olemme tottuneet ostamaa erilaisia palveluja rahalla ja jos sellaista ei ole saatavissa haemme ne jostain muualta. Vapaaehtoistyö toisten ja omaksikin iloksi ei oikein ole kiinnostavaa.  Seurauksena on jäsenkato, joka sitten heijastuu kaikkeen muuhunkin.  Tiukan talouden aikaa eletään vähän kaikissa yhdistyksissä.

Mitään viisastenkiveä ei piirikokous  ehkä löytänyt, mutta hyviä vinkkejä saatiin kuulla eri yhdistyksistä. Jossakin uusi toimintamuoto oli kerännyt runsaasti osallistujia ja sitä kautta oli saatu myös uusi jäseniä. Kokemukset päätettiin kerätä yhteen ja jakaa muillekin kokeiltavaksi. Kokous päättikin tehdä piirin kotisivuille ideoita jäsenhankintaan -sivuston, jonne yhdistykset voivat lähettää kokemuksiaan. Aika näyttää kuinka paljon uusia ideoita löytyy ja innostaako yhdistysten myönteiset kokemukset kokeilemaan uutta  myös muualla.

Kotisivut uusiksi koulutuksella

Talven mittaan on järjestetty erilaisia koulutustapahtumia yhdessä liiton kanssa kuten kaksi järjestötoiminnan kurssia ja viimeisenä Nestori-kurssi. Myös oma koulutustarjonta on vaudittunut, sillä piiri ja liitto ovat  tukemassa yhdistysten kotisivujen päivityskoulutusta.  Pitkään  esillä ollut asia päätettiin saada tämän vuoden aikana järjestykseen ja sen ansiosta yhdistykset ovat päivittämässä kotisivujaan uuteen kuosiin. Kouluttaja toimii Reino Jolla, joka liitolta saadun avustuksen turvin kiertää yhdistyksissä. Useampi yhdistys on sivustonsa jo uusinut, joten eräänlainen vierihoito tuntuu olevan hyvä tapa saada muutosta aikaan.

Nivalassa kilpaillaan bocciamestaruuksista

Kilpailutoimintakin on vauhdissa Pilkkikilpailut Iissä onnistuivat erinomaisesti sekä järjestelyjen että saaliin puolesta. Bocciakisat ovat kohta eli 16.4 Nivalassa, jonne odotetaan runsasta osanottoa. Osanottoa helpottamaan piiri järjestää Nivalaan yhteiskuljetuksen, johon mukaan otetaan myös huutoporukkaa. Kannattaa siis olla ajoissa yhteydessä kisavastaavaan Risto Örlingiin, jos mukaan haluaa. Ilmoittautumisaikaa on 8.4. saakka.

Kesäpäivä Kempeleessä 15.8

Tulevana kesänä kokeillaan ns. Kesäpäivä-tilaisuutta Kempeleessä. Kempeleen kunta pystyttää kunnan tapahtumakentälle  ison teltan, jonka Rantalakeuden Eläkkeensaajat RES ja piiri on varannut käyttöönsä 15.8. Päivään suunnitellaan erilaista aktiviteettia ulkopeleineen  ja kulttuuri- sekä liikuntaohjelmineen.  Toteutuksesta vastaa  RES yhdessä piirin kanssa, ja tilaisuuden kulttuuritarjontaan toivotaan myös muiden yhdistysten panosta.  Päivän toteutuksesta tiedotetaan tarkemmin, kun työryhmän työ on saatu vauhtiin.

Perinteiset kevätkokousasiat päätettiin rutiinilla. Kun asiat on hoidettu päätösten ja sääntöjen mukaan sujui toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen hyväksyminen mutkattomasti ja tili- sekä vastuuvapaus oli helppo myöntää.  PL